tirsdag 7. februar 2012

Snart by:Larm

Nå er det like før by:Larm går av stabelen, og det blir nok riktig spennende for alle de fine bandene som får opptre der.

Åndseliten i hovedjuryen bestemte seg for at vi ikke kunne være med, og har sendt oss følgende e-post, der de antyder at vi skulle kunne bli sinte, skuffet eller frustrert over dette avslaget. Det er vi ikke. Vi er bare sørgelige, som vi er hele tiden. Her er brevet:
By:Larm har i år mottatt over 1500 demoer, og vår hovedjury har nå gjennomgått de fleste av disse. Vi beklager at du/dere ikke ble valgt ut denne gangen.

Hovedjuryen har i år bestått av:

Sigrid Hvidsten (Redaktør, Fredag)
, Anne Gunn Halvorsen (Journalist, Dagens Næringsliv), 
Line Kleppe Olsen (Manager, Made)
, Jørgen Hegstad (NRK P3, Urørt), 
Erlend Øye (artist)
, Thom Hell (artist), 
Julius Diesen (Beyond Records), 
Ida Lyxzén (EMI)
, Kristine Bjørnstad (Tuba/Cosmos)
, Rannveig Falkenberg-Arell (Journalist, Kamille), Joakim Haugland (by:Larm), Øystein Ronander
 (by:Larm), Malin Kulseth
 (by:Larm), 
Mark Vaughan (by:Larm).

Hvorfor kom dere ikke med? Det kan være mange ulike årsaker til at dere ikke ble valgt ut.

Sorteringen ble gjort i tre runder. Etter første gjennomgang satt vi igjen med rundt 350 demoer. De øvrige var etter juryens vurdering av for dårlig kvalitet, for uoriginale eller for uferdige til å kunne nå helt opp. De resterende 350 ble gjennomgått på nytt og vurdert enda strengere på grunnlag av orginalitet, låtkvalitet osv. I tillegg ble all tilgjengelig informasjon om artisten tatt med i betraktningen. Utvalget ble deretter redusert til ca 70. Disse ble så vurdert nøye en tredje gang til det gjensto ca 30 utvalgte. Det er sjelden full enighet om hvilke som går ut og hvilke som kommer med, det er med andre ord mange som er nær ved å få en plass.

Juryen gir ingen begrunnelse for avslag da det vil være for resurskrevende å holde oversikt over dette, og det vil være alt for tidkrevende å gå inn i en slik dialog med hver enkelt artist. 

Noen viktige kriterier som vurderes utover det rent kvalitative:
Band som har spillt på by:Larm tidligere har ikke blitt sett på i denne runden, de vurderes uavhengig i løpet av høsten. 

Smalere stilarter får begrenset med slots.

Flere band har bra materiale, men har foreløpig gjort få konserter eller viser stort utviklingspotensiale. Det er viktig å kunne fremstå bra på scenen for å ha utbytte av by:Larm..

Mange unge og klart talentfulle band blir ikke tatt med fordi de viser bra utviklingspotensiale og med fordel  kan vente en stund før de når sitt potensiale.

Band som er påmeldt, men som ikke har lastet opp tilstrekkelig materiale til å kunne vurderes skikkelig kommer ikke i betraktning.

Med andre ord, ingen grunn til å gi opp. Vi opplever hvert år at artister som sender inn for andre, tredje eller fjerde gang kommer med. Neste år vil det være en helt annen jury som bedømmer bidragene. 

Vi mottar hvert år henvendelser fra sinte og skuffede artister som ikke kom med i programmet.  Vi har full forståelse for at et avslag kan være frustrerende, men det er tross alt under 3% av de påmeldte som kan tas med. Vi oppfordrer heller til å prøve igjen.

Følg med på http://www.bylarm.no dersom dere vil vite mer om årets program.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar